Extra Tijd Voor Belastingaangifte

De jaarlijkse belastingaangifte is voor velen een lastige opgave, mede door complexe wijzigingen ieder jaar. Een kleine fout bij bijvoorbeeld het invullen van uw aangifte, kan vervelende problemen veroorzaken. Heeft u winst uit eigen onderneming (de winst voor de toepassing van de ondernemersaftrek) dan heeft u de mogelijkheid om een gedeelte van de winst (2016: 9,8% met een maximum van € 8.774) ten laste van de winst te reserveren voor uw oude dag. Alleen als je onder meer voldoende winst maakt, zelfstandig genoeg bent en je minimaal 1.225 uur per jaar in de eenmanszaak steekt, ben je voor de inkomstenbelasting ondernemer.

Dit krijg je niet zomaar, je moet namelijk zelf belastingaangifte doen. De belastingdiensten moeten namelijk in actie komen voor elk terug te betalen bedrag dat buiten de periodieke belastingaangifte valt, hetgeen veel tijd en administratie vergt. Lukt het toch niet om de aangifte op tijd in te dienen, dan is het nu ook eenvoudig om uitstel aan te vragen via MijnBelastingdienst Onder het tabblad ‘inkomstenbelasting' is een online formulier te vinden voor het betreffende aangiftejaar. Wilt u gebruikmaken van de ondernemersaftrek als u aangifte inkomstenbelasting doet?

Die kunnen doorgaans goed aangeven of iets wel of niet acceptabel is. Of maak gewoon een afspraak bij het belastingkantoor als je alles op een rijtje hebt staan. Volgens mij gaat de Belastingdienst uit van of je al dan geen winst maakt. Ieder jaar doet u netjes uw belastingaangifte, maar heeft u wel de juiste gegevens ingevuld? De belastingdienst laat je op basis van het formulier weten voor welke belastingen je in de administratie bent opgenomen. Maar dat betekent nog niet dat de Belastingdienst u automatisch ziet als ondernemer voor de inkomstenbelasting.

De door de Belastingdienst vooringevulde aangifte moet u wel controleren en waar nodig aanvullen en verbeteren. Als zelfstandige betaalt u, net als een werknemer, jaarlijks een belasting op uw inkomen. We hebben hierover ook regelmatig contact met de Belastingdienst, waarbij we onze ervaringen en de feedback van onze leden delen”. De dividendbelasting wordt in mindering gebracht op uw aangifte inkomstenbelasting. Wanneer je belastingaangifte gaat doen, dan gaat dit over de inkomstenbelasting. Als u lid bent van de FNV of de CNV, kunt u hulp krijgen van de vakbond bij het invullen van uw aangiftebiljet.

Wanneer je uiteindelijk belasting moet betalen dan moet je hierover belastingrente betalen vanaf 1 juli 2017. Vanaf 1 maart kun je je belastingaangifte doen. Bij de belastingaangifte inkomstenbelasting 2017 en 2018 let de Belastingdienst extra op het opgegeven spaargeld en vermogen in box 3. Over het bedrag boven de vrijstellingen in box 3 betaalt u de vermogensrendementsheffing van 1,2%. Bij het staken van de onderneming wordt de stakingswinst vastgesteld waarover stakingswinstbelasting betaald moet worden. In welke fase je onderneming ook verkeert, onze specialisten kunnen je bedrijfsadministratie uit handen nemen en je vakkundig (fiscaal) advies geven.

Besteedt u de BTW-aangifte uit aan Ten Donkelaar, dan zorgen wij er voor dat de aangifte op tijd wordt ingediend en laten we u ruimschoots op tijd weten welk bedrag u moet overmaken naar de fiscus. Belastingaangifte doen via Finovion betekent voor u een vast aanspreekpunt bij wie u onbeperkt telefonische vragen kunt stellen. Opmerkelijk aan zijn belastingaangifte is dat ongeveer 82 procent van het betaalde bedrag geïnd is onder een wet die Trump click here wil afschaffen. Welke andere fiscale regelingen zijn er voor ondernemers en privepersonen?

U krijgt geld terug van de Belastingdienst door volgend jaar aangifte te doen over 2016 en daarbij de vraag over de inkomsten eigen woning en schulden in te vullen. U kunt gebruik maken voor hulp bij de belastging aangifte van de vrijwilligers. De Belastingdienst vult jouw gegevens alvast in, zodat je ze alleen nog moet controleren. Maak het u gemakkelijk en schakel de Belastingaangifte aan huis in voor fiscaal advies. 14.00 - 17.00 uur Zonder afspraak bent u ook van harte welkom. Ook dat levert u op termijn besparingen in tijd en geld op. Uw belastingaangifte is bij accon■avm in vertrouwde handen.

Veel ondernemers vinden het lastig om zelf belastingaangifte te doen. Is er na de ondernemersaftrekken geen fiscale winst over, dan heb je geen recht op de MKB-winstvrijstelling. U kunt uw aangiften omzetbelasting, loonheffing, inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting natuurlijk in eigen beheer houden. Dan werkt het anders met je belastingaangiften. Daarnaast geeft het ondernemerschap recht op de MKB-vrijstelling en in combinatie met het urencriterium (dat je minimaal 1225 uur in je onderneming steekt) recht op de ondernemersaftrek.

Het invullen van de winst aangifte voor ondernemers is omvangrijker dan de aangifte inkomstenbelasting voor particulieren. Ook als je €0 hoeft te betalen of zelfs geld terugkrijgt van de Belastingdienst. De meest belangrijke van alle belastingen in Zweden is wel de inkomstenbelasting, de inkomstkatt. Belastingaangifte doen via Finovion zorgt ervoor dat u ondersteunt wordt bij de volgende belastingtypen (omzetbelasting, loonheffingen, inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, dividendbelasting). Als u een sterk wisselend inkomen heeft uit werk en woning, moet u waarschijnlijk meer belasting betalen dan wanneer uw inkomen gelijkmatig over een jaar is verdeeld.

Voor de aangifte BTW wordt gekeken naar de factuurdatum; indien de datum zich in het tijdvak bevindt waar de aangifte betrekking op heeft dient deze te worden meegenomen; of de verkoopfactuur al wel is ontvangen aan je of niet en of de inkoopfactuur al wel is voldaan of niet maakt voor de aangifte dus niet uit. Wanneer uw aangifte eenvoudig is, kunt u overwegen om uw belastingaangiften zelf doen. De belastingadviseurs van Bollard komen snel tot de kern, werken transparant en denken in creatieve oplossingen voor al uw fiscale Bollard worden uw financiën en fiscale zaken inzichtelijk en krijgt u een helder antwoord op al uw fiscale vragen.

De belastingdienstverlening maakt deel uit van een convenant dat de Koninklijke Bibliotheek (KB) en de belastingdienst in 2016 hebben gesloten. Als je meer winst maakt kan dit bedrag ook nog oplopen (.a. door toepassing van andere aftrekposten). Vandaag en morgen stuurt de Belastingdienst een bericht naar ondernemers die hebben aangegeven door de Belastingdienst geïnformeerd te willen worden via e-mail. - Er zit een maximum aan het bedrag dat vrijgesteld is van belasting, informatie over deze vrijstellingen vindt u op de website van de Belastingdienst.

U kunt het formulier aanvragen via de BelastingTelefoon: 0800 0543. Belastingaangifte is een persoonlijke aangelegenheid. Cookies die noodzakelijk zijn voor het gebruik van FOK!, bijvoorbeeld om in te kunnen loggen en je voorkeuren te onthouden. Naast de aangifte inkomstenbelasting voor ondernemers regelt Thinq de complete boekhouding online. Zelfstandigenaftrek: Als de Belastingdienst je erkent als ondernemer, mag je een vast bedrag van ruim 7.000 euro van je belastbare winst aftrekken. Het kan flinke gevolgen hebben als je het fiscaal niet goed kortsluit met het koophuis dat je samen met je ex-partner bezit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *